
Acest curs va oferi participantilor oportunitatea de a explora structura care de la baza unei strategii de succes in business, concentrandu-se pe componentele esentiale ale strategiei si pe dezvoltarea unui plan strategic eficient. La finalul acestui curs, participantii vor putea dezvolta si aplica decizii strategice, intr-un mod mai rapid si mai eficient, prin intelegerea factorilor implicati in generarea strategiei.
Cursul pleaca de la premisa ca o gandire strategica foarte bine structurata trebuie sa reprezinte fundamentul deciziilor in afaceri, oferind totodata si informatii despre principiile fundamentale si metodele de comunicare a strategiei catre intreaga organizatie.
Modul I – Ziua 1
Viziune de ansamblu a planificării strategice
Motive, filosofie, principii și reguli ale planificării strategice
Nivelele organizaționale are planificării strategice
Structura planificării strategice
Impact, misiune, valori
Declarația de impact
Declarația misiunii
Valorile organizaționale
Modele de business și promotori ai valorilor
Rolul și structura unui model de business
Sensul promotorilor valorilor
Relația dintre promotorii valorilor și strategia companiei
Capabilități interne și analiza SWOT
Rolul capabilităților interne
Legătura dintre capabilitățile interne
Analiza SWOT
Viziune și obiective
Diferența dintre viziune și misiune
Declarația viziunii
Legătura dintre obiective și viziunea companiei
Modul I – Ziua 2
Analiza PESTEL
Macro-environment extern
Analiza PESTEL
Sisteme de avertizare din timp, evenimente și mini-trenduri.
Modelul celor 5 forțe al lui Porter
Micro-environment intern
Conexiunea dintre mediul macro și mediul micro
Analiza forțelor de mediu organizațional
Analiza SWOT și planificarea scenariilor
Conexiunea dintre analiza externă și cea internă și strategia companiei
Viziune de ansamblu a analizei SWOT
Instrument de planificare al scenariilor
Strategii competitive
Conceptul strategiilor competitive
Tipologia strategiilor competitive
Rolul strategiilor competitive
Modul II – Ziua 3
Strategii de dezvoltare
Conceptul strategiilor de dezvoltare
Tipologia strategiilor de dezvoltare
Rolul strategiilor de dezvoltare
Obiective și KPIs
Formularea obiectivelor
Obiectivele: legătura dintre ținte, mediu și promotorii valorilor
Selectarea și documentarea KPI
Portofoliul de inițiative și planul de acțiune
Programe
Proiecte
Proceduri
Vizualizarea și alinierea strategiei
Componentele vizualizării strategiei
Alinierea strategiei în cadrul întregii organizații
Setul de instrumente de management al performanței
Radu Cocean este unul dintre expertii colaboratori ai The KPI Institute in domeniul planificarii strategice – un domeniu pe care l-a abordat din diferite unghiuri in cei 14 ani de experienta profesionala.
Astfel, el a elaborat in mod efectiv sau a supervizat procesul de elaborare de strategii. Spre exemplu, in perioada in care a fost angajat ca expert in cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest (2001-2005), Radu a coordonat grupurile de lucru insarcinate cu elaborarea Planului de Dezvoltare Regionala 2004-2006; activitatea sa a presupus cunoasterea metodologiei de proces, abilitati de munca in echipa, precum si stapanirea limbajului de specialitate in domeniu.
Expertiza sa i-a permis sa ocupe si pozitii de factura tehnica – de exemplu, coordonator stiintific al procesului de elaborare a Strategiei de Inovare Regionala a Regiunii Nord-Vest (2007). In aceasta calitate, el a cules date statistice, a realizat audituri tehnologice, a elaborat analiza starii de fapt si a oferit input-uri pentru identificarea prioritatilor si masurilor strategiei regionale.
Radu a livrat programe de formare in domeniul planificarii strategice, in special pentru administratii publice – ca, de exemplu, Consiliul Judetean Cluj (2011), Consiliul Judetean Satu-Mare (2010) sau Primaria Bistrita (2011). Abordarea sa a accentuat principiile planificarii participative, orientata catre asigurarea dezvoltarii durabile a teritoriilor. Din 2010, este trainer certificat ANC si a absolvit recent programul de formare ca Master Trainer al American Society for Training & Development (2014). In fine, experienta sa a fost intregita de colaborarea cu firme private, in calitate de consultant de management pentru proiecte de investitii. In acest context, rolul sau a fost acela de a contribui la scrierea unor planuri de afaceri menite sa asigure finantare europeana. El este acreditat ANC ca Manager de proiect din 2011.
De asemenea, Radu a absolvit cu succes programe complexe de formare in domenii conexe – ca, de exemplu, The Program on Negotiation for Senior Executives oferit de The Program on Negotiation at Harvard Law School (2006), programul de training in domeniul Higher Education Management oferit de catre The Institute of Education, University of London (2009) sau programul de formare al JRC – IPTS in domeniul “Foresight as an Instrument for Policy and Decision Making” (2010).
Radu a absolvit atat cursurile Facultatii de Stiinte Economice (2000), cat si a celei de Stiinte Politice si Administrative (2003) din cadrul UBB Cluj-Napoca – institutie unde ocupa, din 2007, pozitia de Lector univ. Doctor in cadrul Departamentului de Marketing al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor. Din 2014, el preda cursuri si in cadrul École de Management de Normandie – Le Havre, Franta, cel mai recent asemenea curs sustinut fiind cel de International Development (2015).
Au furnizat informatii profesionale, complete si cu valoare adaugata. Iulian Nistor, Manager Productie IG Watteeuw Romania
Trainer bun, am apreciat deschiderea si luarea in considerare a problemelor aduse de cursanti. Gigi Boghiu, Managere, IG Watteeuw Romania.
Bine structurat, informatii de calitate. Constantina Plugariu, Expert, ANCOM
Instrucțiuni de Cumpărare On-line


Alege un produs și adăugați-l în coș

Adăugați mai multe produse sau treceți la finalizarea comenzii

Completați toate informațiile și finalizați comanda

Verifică-ți emailul pentru confirmare și detalii