Certificare Profesionala: Planificare Strategica
Acest curs va oferi participantilor oportunitatea de a explora structura care de la baza unei strategii de succes in business, concentrandu-se pe componentele esentiale ale strategiei si pe dezvoltarea unui plan strategic eficient. La finalul acestui curs, participantii vor putea dezvolta si aplica decizii strategice, intr-un mod mai rapid si mai eficient, prin intelegerea factorilor implicati in generarea strategiei.

Cursul pleaca de la premisa ca o gandire strategica foarte bine structurata trebuie sa reprezinte fundamentul deciziilor in afaceri, oferind totodata si informatii despre principiile fundamentale si metodele de comunicare a strategiei catre intreaga organizatie.

Modul I – Ziua 1

Viziune de ansamblu a planificării strategice

Motive, filosofie, principii și reguli ale planificării strategice

Nivelele organizaționale are planificării strategice

Structura planificării strategice

Impact, misiune, valori

Declarația de impact

Declarația misiunii

Valorile organizaționale

Modele de business și promotori ai valorilor

Rolul și structura unui model de business

Sensul promotorilor valorilor

Relația dintre promotorii valorilor și strategia companiei

Capabilități interne și analiza SWOT

Rolul capabilităților interne

Legătura dintre capabilitățile interne

Analiza SWOT

Viziune și obiective

Diferența dintre viziune și misiune

Declarația viziunii

Legătura dintre obiective și viziunea companiei

Modul I – Ziua 2

Analiza PESTEL

Macro-environment extern

Analiza PESTEL

Sisteme de avertizare din timp, evenimente și mini-trenduri.

Modelul celor 5 forțe al lui Porter

Micro-environment intern

Conexiunea dintre mediul macro și mediul micro

Analiza forțelor de mediu organizațional

Analiza SWOT și planificarea scenariilor

Conexiunea dintre analiza externă și cea internă și strategia companiei

Viziune de ansamblu a analizei SWOT

Instrument de planificare al scenariilor

Strategii competitive

Conceptul strategiilor competitive

Tipologia strategiilor competitive

Rolul strategiilor competitive

Modul II – Ziua 3

Strategii de dezvoltare

Conceptul strategiilor de dezvoltare

Tipologia strategiilor de dezvoltare

Rolul strategiilor de dezvoltare

Obiective și KPIs

Formularea obiectivelor

Obiectivele: legătura dintre ținte, mediu și promotorii valorilor

Selectarea și documentarea KPI

Portofoliul de inițiative și planul de acțiune

Programe

Proiecte

Proceduri

Vizualizarea și alinierea strategiei

Componentele vizualizării strategiei

Alinierea strategiei în cadrul întregii organizații

Setul de instrumente de management al performanței

Radu Cocean este unul dintre expertii colaboratori ai The KPI Institute in domeniul planificarii strategice – un domeniu pe care l-a abordat din diferite unghiuri in cei 14 ani de experienta profesionala.

Astfel, el a elaborat in mod efectiv sau a supervizat procesul de elaborare de strategii. Spre exemplu, in perioada in care a fost angajat ca expert in cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest (2001-2005), Radu a coordonat grupurile de lucru insarcinate cu elaborarea Planului de Dezvoltare Regionala 2004-2006; activitatea sa a presupus cunoasterea metodologiei de proces, abilitati de munca in echipa, precum si stapanirea limbajului de specialitate in domeniu.

Expertiza sa i-a permis sa ocupe si pozitii de factura tehnica – de exemplu, coordonator stiintific al procesului de elaborare a Strategiei de Inovare Regionala a Regiunii Nord-Vest (2007). In aceasta calitate, el a cules date statistice, a realizat audituri tehnologice, a elaborat analiza starii de fapt si a oferit input-uri pentru identificarea prioritatilor si masurilor strategiei regionale.

Radu a livrat programe de formare in domeniul planificarii strategice, in special pentru administratii publice – ca, de exemplu, Consiliul Judetean Cluj (2011), Consiliul Judetean Satu-Mare (2010) sau Primaria Bistrita (2011). Abordarea sa a accentuat principiile planificarii participative, orientata catre asigurarea dezvoltarii durabile a teritoriilor. Din 2010, este trainer certificat ANC si a absolvit recent programul de formare ca Master Trainer al American Society for Training & Development (2014). In fine, experienta sa a fost intregita de colaborarea cu firme private, in calitate de consultant de management pentru proiecte de investitii. In acest context, rolul sau a fost acela de a contribui la scrierea unor planuri de afaceri menite sa asigure finantare europeana. El este acreditat ANC ca Manager de proiect din 2011.

De asemenea, Radu a absolvit cu succes programe complexe de formare in domenii conexe – ca, de exemplu, The Program on Negotiation for Senior Executives oferit de The Program on Negotiation at Harvard Law School (2006), programul de training in domeniul Higher Education Management oferit de catre The Institute of Education, University of London (2009) sau programul de formare al JRC – IPTS in domeniul “Foresight as an Instrument for Policy and Decision Making” (2010).

Radu a absolvit atat cursurile Facultatii de Stiinte Economice (2000), cat si a celei de Stiinte Politice si Administrative (2003) din cadrul UBB Cluj-Napoca – institutie unde ocupa, din 2007, pozitia de Lector univ. Doctor in cadrul Departamentului de Marketing al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor. Din 2014, el preda cursuri si in cadrul École de Management de Normandie – Le Havre, Franta, cel mai recent asemenea curs sustinut fiind cel de International Development (2015).

Au furnizat informatii profesionale, complete si cu valoare adaugata. Iulian Nistor, Manager Productie IG Watteeuw Romania

Trainer bun, am apreciat deschiderea si luarea in considerare a problemelor aduse de cursanti. Gigi Boghiu, Managere, IG Watteeuw Romania.

Bine structurat, informatii de calitate. Constantina Plugariu, Expert, ANCOM

Instrucțiuni de Cumpărare On-line

Online Purchasing Instructions
Online Purchasing Instructions

Alege un produs și adăugați-l în coș

Online Purchasing Instructions

Adăugați mai multe produse sau treceți la finalizarea comenzii

Online Purchasing Instructions

Completați toate informațiile și finalizați comanda

Online Purchasing Instructions

Verifică-ți emailul pentru confirmare și detalii